Tvrtke Login d.o.o. i Login sustavi d.o.o. ne jamče točnost i potpunost informacija niti preuzimaju odgovornost za bilo kakvu štetu uzrokovanu upotrebom objavljenih informacija. Ove internetske stranice uključuju informacije trećih strana i poveznice koje je uputno pratiti za provjeru najaktualnijih zbivanja i odluka. Login d.o.o. i Login sustavi d.o.o. ne preuzimaju odgovornost za informacije trećih strana. Copyright 2023 Login d.o.o. i Login sustavi d.o.o. Skip to main content

VIRGA Nabava - EURO Scenarij prelaska ver. 16122022

U redovno održavanje VIRGA Nabava modula uključen je prijenos važećih cjenika i ugovora dobavljača u EUR VIRGA bazu.

Ukoliko se korisnik odlučio isključivo za prijenos samo početnog stanja materijalnog poslovanja, isto ne obuhvaća prijepis dokumenata iz nabave, te će korisnik po potrebi samostalno u EUR Virgi trebati unijeti trebovanja/zahtjevnice koje su iz 2022.g. ostale nenaručene, odnosno narudžbe iz 2022.g koje su ostale neisporučene.

Zahtjevnice i narudžbe u EUR Virgi možete izrađivati od onog trenutka kada vam javimo da je EUR Virga spremna.

Zahtjevnice i narudžbe ne utječu na zalihu pa se mogu početi unositi  za 2023. g. i prije nego li se prenesu i konvertiraju podaci iz materijalnog poslovanja. No, ukoliko poslana narudžba rezultira isporukom od strane dobavljača, primku za zaprimanje robe po toj narudžbi nećete smjeti unijeti sve dok se ne napravi prijepis podataka iz materijalnog poslovanja!

Ukoliko je korisnik odabrao dodatne usluge:

  • prijenos aktivnih/otvorenih planova nabave, nenaručenih trebovanja i nerealiziranih narudžbi iz 2022.godine
  • i/ili prijepis dokumenata vezanih za e-bidding ,

ti dokumenti će ga od 01.01.2023. dočekati u EUR Virgi, konvertirani u EUR valutu po fiksnom tečaju konverzije.

Također, ako se korisnik odlučio za prijepis n godina materijalnog poslovanja, isto podrazumijeva i cjelokupan prijepis narudžbi, trebovanja/zahtjevnica, cjenika, mapiranja i drugih podataka vezanih uz nabavu za posljednjih n godina. Ti dokumenti bit će preneseni u istom momentu kad i dokumenti materijalnog poslovanja.

UNOS I AŽURIRANJE MATIČNIH PODATAKA

Neovisno o kojem dijelu Virga aplikacije je riječ, važno je zapamtiti sljedeće:

  • Nakon 01.01.2023. postojat će dvije Virge – kunska i EUR Virga
  • Svi podaci koji se odnose na šifrarnike (proizvodi/artikli, usluge, poslovni partneri, organizacije, kontni plan, radni nalozi, cjenici, tipovi dokumenata i sl.) nakon 01.01.2023. unose se samo i isključivo kroz EUR Virgu. Jedino to će biti i moguće, odnosno kunska Virga će javljati grešku ukoliko pokušate unijeti određeni podatak u šifrarnike kunske Virge. EUR Virga je podešena tako da se svaki podatak iz šifrarnika EUR Virge preslika u kunsku Virgu.

Dakle, ukoliko je prošla Nova godina, a vi imate potrebu u kunskoj bazi otvoriti novog poslovnog partnera za knjiženje, primjerice, primke ili ulaznog računa i to za potrebe 2022.godine, novog partnera unosite u EUR Virgu, a EUR Virga istog preslika u kunsku Virgu gdje tog partnera onda možete pozvati i na njega proknjižiti potrebni dokument.

Za sve dokumente koji datiraju s 2023.godinom podrazumijeva se da se unose isključivo u EUR valuti (iako možda valuta na samom dokumentu nije naznačena)